Wandellijnen van de binnenstad naar het buitengebied

Tekst en Uitleg

Routebeschrijving en kaart

Van elke wandellijn - variërend van 4 tot 17 km - is een routebeschrijving en gedetailleerde kaart beschikbaar. Ga met de muis naar de kaart en klik de route aan van uw voorkeur. Er verschijnt een detailkaart die u kunt uitprinten, samen met de routebeschrijving en informatie over wat er onderweg te zien is. Voor informatie over het centrum van Utrecht klik hier.

Knooppunten

Op een knooppunt heeft u de keuze uit meerdere wandellijnen. Elk knooppunt heeft een eigen naam, die terug komt op de kaart en in de routebeschrijving. Zo kunt u zelf uw wandelroute samenstellen en de keuze maken voor een korte ‘zondagmiddagwandeling’ of voor een stevige dagtocht.

Markering

De wandellijnen zijn in beide richtingen gemarkeerd met pijlen; elke route heeft een eigen kleur. Een verbindingslus herkent u aan een grijze pijl met zwarte rand. We raden aan om de wandelroutes te volgen aan de hand van de markering én routebeschrijving met kaartje.

Openbaar vervoer

Veel Utrecht te Voet-wandellijnen beginnen in de binnenstad en eindigen bij een station of een bus/tramhalte. Ze staan ingetekend op de kaartjes en vermeld in de routebeschrijving.
Persoonlijk reisadvies kunt u inwinnen bij Openbaar Vervoer Reisinformatie: www.9292ov.nl, of tel 0900-9292 (70 cent per minuut).

Aanvullende informatie

Bij elke routebeschrijving treft u niet alleen informatie aan over het openbaar vervoer, maar ook over horeca onderweg en een overzicht waar u op een andere Utrecht te Voet-wandellijn kunt overstappen.

Iets onjuist op de route?

De Utrecht te Voet-wandellijnen zijn ontwikkeld door Stichting Wandelnet en worden onderhouden door vrijwilligers. De wandellijnen zijn zo veilig en aantrekkelijk mogelijk gemaakt. Knelpunten worden onder de aandacht van de verantwoordelijke instanties gebracht.
Hoewel regelmatig controles plaatsvinden, kan de situatie in het veld veranderen. Wij stellen het op prijs als u dit meldt op deze site. Op elke individuele routepagina is een reactiemogelijkheid opgenomen.